Pressiteated

Viljandi 2020. aasta eelarve sai heakskiidu

Linnavolikogu kinnitas Viljandi 2020. aasta eelarve, mis näeb ette palgatõusud lasteaedades, koolides ja huvikoolides ning toob investeeringud kesklinnas, Männimäel ja Järveotsal.

Eelarve maht on 35,05 miljonit eurot, millest üle poole võtab endale haridusvaldkond ja 14 protsenti kultuur.

Lasteaiaõpetajate abide ja assistentude, huvikoolide õpetajate, Avatud Noortetoa täiskohaga töötajate ning üldhariduskoolide ringijuhtide palgad kasvavad 6 protsenti. Ülejäänud linnakassast palka saavate inimeste (v.a. linnavalitsuse liikmed) palgafond kasvab keskmiselt kolm protsenti.

Investeeringuteks planeeritud 7,6 miljonist eurost üle poole ehk 3,7 miljonit eurot on planeeritud Vabaduse platsi ja kesklinna tänavate ehituseks, 1,8 miljonit eurot Krõllipesa lasteaia Mängupesa õppehoone rekonstrueerimiseks, 400 000 eurot Leola 12a sotsiaalmaja remondiks ja 330 000 eurot Järveotsa elamukvartali arendamiseks.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul tähendab vastuvõetud eelarve linnavalitsuse jaoks väga töist aastat. «On palju investeeringuid ja plaane, mille elluviimisega oleme juba algust teinud. Kõige enim mõjutab linlaste igapäevaelu kindlasti kesklinna ehitus, kuid ära ei saa unustada ka Mängupesa õppehoonet, kus ehitustööd peavad maikuus lõppema ja Järveotsat, mille taristu ootab lõpetamist ning kus peagi tulevad müüki järjekordsed elamukrundid,» ütles linnapea.

Vastuvõetud Viljandi linna 2020. aasta eelarvega saab lähemalt tutvuda aadressil www.viljandi.ee/eelarve2020