Pressiteated

Viljandi linn avab fondi Viljandi linna laste ja noorte laagrites osalemise osalustasu katmiseks

Foto: Siim Verner Teder

Viljandi linn avab eelnevatel aastatel palju positiivset tagasisidet saanud fondi laagrites osalemise toetuseks Viljandi linna lastele. Suure huvi tõttu suurendas linn toetuseks planeeritud summat sel aastal veelgi, tõstes laagrite osalustasu katmise summa 20 000 euroni.

Kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer-Martinson sõnab: „Laagri osalustasu toetus on lapsevanemate poolt hästi vastu võetud ning toetusest, mis algul oli mõeldud olema üheaastane, on saanud laste laagrisuve kindel tugi. Leiame, et liikudes ühest kriisist teise on laagrites osalemise toetamine endiselt vajalik, kuna vanemate majanduslik olukord on jätkuvalt keeruline. Huvitegevus ja laagrielu on laste vaimsele tervisele toetavad ning on hea, et linn saab siinkohal peredele abiks olla."

Laagri osalustasu fondist kaetakse Viljandi linna laste laagrites osalemise osalustasu. Viljandi linn katab ühe lapse ühe laagri osalustasu kuni 50 euro ulatuses. Laager, mille osalustasu kaetakse, peab olema seostatav huvihariduse või –tegevusega. Osalustasu ei kaeta laagritel, mille tegevus eeldab suurt ekraaniaega. Laagri toimumisaja suhtes tingimusi ei ole, laager võib toimuda nii kevadel, suvel, sügisel või talvel, eeldusel, et vahendeid jätkub. Samuti ei ole piiranguid laagri asukohaga– sobivad nii Viljandis kui ka mujal Eestis ning välismaal toimuvad laagrid.

Osalustasu katmist võivad taotleda nii ühingud, kes laagrit korraldavad, kui ka lapsevanemad. Taotlemine toimub e-keskkonnas Spoku.

Fond jääb jooksvalt avatuks kuni vahendite lõppemiseni. Linnavalitsus toetab laagrite osalustasu omavalitsustele riigilt antava huvihariduse ja -tegevuse toetuse osana.

 

Eelmiste aastate statistika:

2021. aastal andsime toetust 235 lapsele

2022. aastal andsime toetust 242 lapsele

2023. aastal andsime toetust 310 lapsele

 

2021. aasta fond 10000 eurot

2022. aasta fond 12000 eurot

2023. aasta fond 15000 eurot

2024. aasta fond 20000 eurot

 

Lisainfot leiab Viljandi linna veebilehelt: https://www.viljandi.ee/riiklik-lisarahastus-2024

Lähemalt: kultuuri- ja noorsootöö spetsialist Vilja Volmer-Martinson, telefon 55601884 või e-post: vilja.volmer-martinson@viljandi.ee