Pressiteated

Kesk-Eesti raamatupidajad vahetasid Viljandis kogemusi

Täna kogunesid Viljandis Kesk-Eesti omavalitsuste raamatupidajad, et õppida ja kogemusi vahetada.

Viljandi linnavalitsuse rahandusameti juhataja Marika Aaso ütles, et kuna raamatupidajate tööprotsessid ja nõuded on omavalitsustes küllaltki sarnased, on seda sorti kogemuste vahetamisel suur väärtus. «Enda või veel parem teiste vigade lahkamine annab võimaluse õppida ja areneda oma tegemistes. Näiteks võib tuua hiljuti Viljandis ilmsiks tulnud arvatava omastamisjuhtumi, mis on teiste omavalitsuste finantsjuhtidele kindlasti väärt õppetund,» rääkis Aaso.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on hiljutisest omastamisjuhtumist saadud kogemust oluline teistega jagada. «Me ei taha sellest juhtumist saadud õppetundi ainult endale hoida, vaid jagame oma halba kogemust kolleegidega. Võib-olla aitab see teistel omavalitsustel sarnaseid olukordi vältida,» ütles linnapea.

Viljandis toimunud kohtumisel kuulati ka raamatupidamisprogrammi PMen arendaja Raidi Saare esitlust, kes tutvustas, kuidas programmis tekkepõhisele eelarvele üle minna. Viljandi linn on eelarvet tekkpõhiselt arvestanud juba pea kaks aastat, kõigile omavalitsustele muutub see kohustuslikuks alates 2019. aastast.

Samuti vaadati koos üle eelarve täitmise jälgimise ja koostamise programm Fredi KOV, mida Viljandi linn on juurutamas. See programm annab eelarve eest vastutajatele oluliselt parema ülevaate nende kulude ja tulude plaani täimisest, muudab tulevikus lihtsamaks eelarve muutmise ettepanekute menetlemise ja kinnitamise ning eelarve muutmise eelnõude koostamise.

Lähemalt: rahandusameti juhataja Marika Aaso, telefon 435 4719, e-post marika.aaso@viljandi.ee