Pressiteated

Timpson Mäggile: maakonnakeskused ootavad tuge põhimagistraalide uuendamiseks

Täna riigihalduse ministri Janek Mäggiga kohtunud Viljandi linnapea Madis Timpson selgitas ministrile, et Viljandi linn ja teised Eesti maakonnakeskused ootavad riigi tuge enim linna läbivate peatänavate remontimisel.

«Mul on väga hea meel, et minister Viljandimaad külastab ja näeb siinseid tõelisi probleemikohti. Küllap on kõik, kes mööda maanteed Viljandisse saabunud märganud, et linna piiri ületades muutuvad teed väga ebaühtlaseks. Selle põhjuseks pole praeguste ja eelnevate linnajuhtide tahtmatus või saamatus teid korda teha vaid omavalitsuse rahaline seis. Täna riigi seadustega omavalitsustele eraldatava maksutuluga ei ole Viljandi ja teised maakonnakeskused mitte kunagi võimelised oma teedevõrku rahuldavasse korda seadma,» selgitas Timpson.

Linnapea kordas ministrile enda varem välja öeldud mõtet, et maakonnakeskuste teedevõrgu elementaarselt rahuldavasse korda seadmiseks peaks riik eraldama nendeks töödeks järgneva nelja aasta jooksul üle Eesti 150 miljoni euro.

«Arvestades, et Viljandis on ligi 100 kilomeetrit tänavaid ja kaasaegsete ehitusvõtete juures peaks tänava eluiga olema 50 aastat, oleme oma võimekusega suures puudujäägis. Spetsialistide sõnul maksab ühe kilomeetri tänava uuendamine laias laastus üks miljon eurot. Lihtne matemaatika ütleb, et Viljandi linnas on elementaarne teede korrashoiuks vajaminev summa kaks miljonit eurot aastas. Summa, mida meie kasutada saame, on aga kordades väiksem,» rääkis linnapea.

Viljandi linna läbivate Tallinna, Uue, C. R. Jakobsoni ja Vaksali tänava ning Pärnu ja Riia maantee kogupikkus on üle 11 kilomeetri. 2018. aastal on Viljandi linnaeelarves tänavate remondiks ette nähtud 315 000 eurot.